Facebook Image
Српски Ћирилица
Profesionalizam i liberalizacija

Закључци и препоруке конференције

Конференција „Професионализам и либерализација у апотекарском сектору: европска искуства“, успешно је одржана 06.10.2017. године, у Београду. Организатори конференције: Фармацеутска комора Србије, Савез фармацеутских удружења Србије и Савез приватних апотекара Србије упутили су надлежним институцијама усвојене закључке и препоруке.

Опширније ...

FKS Logo

Измене и допуне Статута ФКС

Обавештавамо Вас да су у току припреме за измену и допуну Стаута ФКС који је на снази. У том смислу молимо Вас да узмете активно учешће и Ваше предлоге и сугестије пошаљете у електронској форми на мејл komora[@]farmkom.rs закључно са 01.11.2017. године, а ради разматрања истих на Комисији за израду општих акта Коморе.

farmaceutski-fakultet

Комеморативна седница

Комеморативна седница посвећена сећању на живот и дело проф. др Драгана Ступара, професора у пензији Фармацеутског факултета Универзитета у Београду, одржаће се у уторак, 3.10.2017. у 12.00 часова, у амфитеатру бр. 2 на Фармацеутском факултету у Београду, Војводе Степе 450.

Svetski dan farmaceuta

Светски дан фармацеута

Цео свет данас обележава Светски дан фармацеута, 25. септембар, под паролом „Од истраживања до здравствене заштите: фармацеут је вама на услузи!“ На данашњи дан скрећемо пажњу на значај фармације као професије! Од истраживања и развоја лекова, едукације будуц́их фармацеута, до пружања директне здравствене неге – све у служби пацијената и целе заједнице!

Опширније ...

Stop nasilju

Истраживања насиља над здравственим радницима

Фармацеутска комора Србије је у сарадњи са другим коморама здравствених радника укључена у активности превенције насиља над здравственим радницима. Једна од покренутих активности је и прикупљање података путем пријаве насиља над здравственим радницима и упитника о учесталости узроцима и последицама насилног понашања.

Опширније ...

KZUS Logo

Радна група у Комори здравствених установа Србије

У Комори здравствених установа Србије, 10.08.2017. године, одржан је састанак Радне групе која је основана у циљу заузимања коначне стратегије и дефинисања предлога за састанак са представницима Министарства здравља, Министарства финансија, Републичког фонда за здравствено осигурање и Државне ревизорске инстиитуције у циљу изналажења најбољег, заједничког решења за све здравствене установе које имају проблеме по питању нараслних дуговања и блокаде рачуна. Ово је наставак активности који су иницаиране на састанку одржаном 17.07.2017. године.

Опширније ...

Cekis i sah

Хитно доношење Закона о апотекарској делатности

Директорка Коморе, Светлана Стојков, је 27.07.2017. године упутила дописе Министарству здравља, Министарству за државну управу и локалну самоуправу, председници Владе РС и председнику РС, са циљем интензивирања активности по питању решавања проблема у апотекарском сектору и што хитнијег доношења Закона о апотекарској делатности.

Преузмите дописе (.pdf)

MZ Logo

Комисија за безбедност здравствених радника

Поводом недавних немилих догађаја у вези са радом Центра за социјални рад и несрећним случајевима који су се догодили, дана 25.07.2017. године одржан је састанак Комисије за безбедност здравствених радника у циљу дефинисања конкретних корака и активности за наредни период.

Опширније ...

FKS Logo

Састанак са КЗУС

На иницијативу директорке Фармацеутске коморе одржан је састанак са председником Управног одбора Коморе здравствених установа Србије, Георгиос Константинидисом, 14.07.2017. године у Новом Саду. На састанку је разматрана актуелна ситуација у апотекарском сектору, као и предлози потенцијалних решења. Светлана Стојков је истакла важност покретања интензивних и заједничких активности комора, имајући у виду јединствен став по питању што хитнијег доношења Закона о апотекарској делатности, као основног предуслова за стварање одрживог система.

Tucak i avan

Састанак професионалних удружења фармацеута

Представници Савеза фармацеутских удружења Србије (СФУС), Савеза приватних апотекара Србије (СПАС) и Фармацеутске коморе Србије одржали су састанак 05.07.2017. године, на коме су утврђени приоритети по питању заједничких активности за наредни период. Решавање актуелних проблема захтева интензивну сарадњу и постизање широког професионалног консензуса по свим питањима, закључено је на састанку.

Pazljivo sa antibioticima

Нови пакет ВШО

Одлуком ЗСС акредитован је нови пакет ВШО: “Тимски рад здравствених радника и едукација пацијенатапредуслов за смањење антибиотске резистенције“, у организацији Српског апотекарског Друштво и Фармацеутске коморе Србије, у партнерству са Министарством здравља Републике Србије– Други пројекат развоја здравства Србије. Тест је доступан свим члановима Коморе.

Опширније ...

Farmaceutski fakultet

Смернице за фармацеуте

Обавештавамо Вас да су Смернице за фармацеуте које су припремили наставници и сарадници Катедре за фармакокинетику и клиничку фармацију и Секција за фармацеутску здравствену заштиту Савеза фармацеутских удружења Србије можете преузети на овом линку

Shangajska lista logo

Велики успех Фармацеутског факултета Универзитета у Београду

Универзитет у Београду се у области фармације и фармацеутских наука нашао у групи од 150-200 најбољих факултета на свету, на престижној Шангајској листи која сваке године рангира првих 500 од укупно 25.000 високо образовних институција, колико постоји на свету.

Опширније ...

fks-logo

Састанак поводом решавања актуелних проблема у апотекарском сектору

Поводом дописа Фармацеутске коморе Србије од 27.04.2017. године, којим се иницира хитно решавање проблема у државним апотекарским установама, Министарство државне управе и локалне самоуправе организовало је састанак у понедељак 12. јуна, коме су присуствовали представници Министарства здравља, Министарства финансија, Републичког фонда за здравствено осигурање и Фармацеутске коморе Србије.

Опширније ...

fks-logo

Реакција на усвајање Правилника

Након објављивања Правилника о листи производа који се могу продавати у апотеци („Сл. гласник РС“, бр. 53/2017 од 30.05.2017.) и одржане седнице Управног одбора Фармацеутске коморе Србије 06.06.2017. године, данас је у Фармацеутској комори Србије одржана конференција за штампу на којој су представници струке изнели једногласни став да усвојен Правилник није донет у складу са добром апотекарском праксом.

Опширније ...

ПОДРШКА ПАЦИЈЕНТИМА
Dodela licenci
Битно је да знате

АПОТЕКАРСКА ПРАКСА
certificate
Подршка стручној пракси

АКТУЕЛНО
certificate
Догађаји и програми КЕ

КОРИСНИЧКИ СЕРВИС
keys
Редовни чланови и организатори

REGISTAR APOTEKA
anketa
Obrasci prijave

АНКЕТЕ ПРИЈАВЕ ПРОЈЕКТИ
anketa
Учествујте

ДОДЕЛА ЛИЦЕНЦИ
certificate
Погледајте термине

АРХИВА ВЕСТИ
archive
Преглед старијих вести и чланака

Београд

Мутапова 25
11000 Београд
 

Tel: +381 (0) 11 770 09 50
ogranakbeograd@farmkom.rs

Војводина

Хајдук Вељкова 11 II Sprat / 204
21000 Нови Сад
Мастер центар НС сајма

Tel: +381 (0) 21 661 88 33
ogranakvojvodina@farmkom.rs

Ниш са КиМ

Зеленгорска 4, локал L2
18000 Ниш
 

Tel: +381 (0) 18 295 565
ogranaknis@farmkom.rs

Крагујевац

Црвеног Крста 7 I Спрат / 23
34000 Крагујевац
 

Tel: +381 (0) 34 639 12 00
ogranakkragujevac@farmkom.rs