CI

Konkurs povodom Svetskog dana farmaceuta na temu: „Uloga farmaceuta u transformaciji globalnog zdravlja“ otvoren je do 15. septembra 2020. godine. Tri najoriginalnija rada biće nagrađena novčanom nagradom od 10.000 dinara. Ovo je prilika da se govori o načinu na koji farmaceuti transformišu zdravlje, pružajući različite usluge u apoteci, npr. savetovanje o zdravom načinu životu, vakcinacija radi prevencije bolesti, savetovanje osobama obolelim od dijabetesa ili astme, savetovanja u vezi terapije i drugo, čime se bolje kontroliše njihovo zdravstveno stanje i poboljšava kvalitet života.

„Ove godine se obeležava deseti Svetski dan farmaceuta. Kolege u svim oblastima farmaceutske profesije, svi pojedinačno, igraju važnu ulogu u transformaciji zdravlja, u svojoj zemlji. Trenutno, farmaceuti širom sveta neumorno rade na tome da zaustave širenje koronavirusa i obezbede dostupnost kvalitetnih lekova. Želim da im se zahvalim na trudu tokom ovog teškog vremena. 21. vek će biti vek farmaceuta i pozivam kolege širom sveta da obeleže 25. septembar, Svetski dan farmaceuta“, izjavio je predsednik FIP-a Dominique Jordan.

Svetski dan farmaceuta obeležava se svake godine 25. septembra. Ovaj datum je usvojila Međunarodna farmaceutska federacija (FIP) na Svetskom kongresu farmacije i farmaceutskih nauka u Istambulu 2009. godine sa ciljem da ohrabri farmaceute i njihova udruženja da različitim aktivnostima promovišu i zastupaju uloge farmaceuta u unapređenju zdravlja, u svim krajevima sveta.

Propozicije za učešće:

  1. Na konkursu mogu učestvovati svi članovi Komore koji uredno izmiruju obaveze prema Komori.
  2. Rad na temu „Uloga farmaceuta u transformaciji globalog zdravlja“ treba poslati na adresu komora@farmkom.rs sa naznakom ZA KONKURS-SDF, zaključno sa 15.9.2020. godine.
  3. Tekst treba biti napisan pismom Times New Roman, font 12 i može da ima maksimalno 2500 karaktera sa razmakom. Uz tekst je potrebno poslati i svoju fotografiju iz apoteke.

U skladu sa Odlukom Skupštine Komore tri (3) najoriginalnija rada biće nagrađena novčanom nagradom u iznosu od 10.000,00 dinara. Nagrađeni radovi biće objavljeni u glasniku Farmaceutske komore Srbije, časopisu „Apotekarska praksa“

Rezultati konkursa biće objavljeni 25.9.2020. godine na sajtu i Facebook strani Farmaceutske komore Srbije.