CI

Farmaceutska komora Srbije pružiće jednokratnu i bespovratnu pomoć iz Fonda uzajamne pomoći za serološko tetiranje na prisustvo IgM i IgG antitela na korona virus.  

Upravni odbor Farmaceutske komore Srbije je doneo Odluku o iznosu i kriterijumima za upotrebu sredstava iz Fonda uzajamne pomoći za vreme važenja Odluke o proglašenju bolesti COVID-19 izazvane virusom SARS-COV-2 zaraznom bolešću (OVDE). 

Ovom odlukom odobrena je isplata jednokratne i bespovratne pomoći iz Fonda uzajamne pomoći na koju pravo ima svaki član Farmaceutske komore Srbije koji je upisan u imenik Farmaceutske komore Srbije, u skladu sa zakonom, i koji ima uredno plaćenu članarinu zaključno sa 2019. godinu.

Od dokumentacije je potrebno priložiti:

  • popunjen zahtev  (zahtev) i
  • račun za izvršeno serološko tetiranje na prisustvo IgM i IgG antitela na korona virus izdato od nadležne zdravstvene ustanove u kojoj je testiranje izvršeno.

Svaki član Komore koji ispunjava uslove ima pravo na jedno testiranje.

NAPOMENA: Zbog malog broja prijavljenih, a velike teritorijalne razuđenosti, organizacija testiranja na korova virus PCR testom za prijavljene članove sa ogranka Kragujevac, Niš i Vojvodina za sada nije moguće.