CI

Poštovane koleginice i kolege,

Na osnovu Vaših dodatnih pitanja u vezi sa pristupom elektronskom izdanju Farmakoterapijskog vodiča 7, od strane Agencijе za lekove i medicinska sredstva Srbije dobili smo sledeća pojašnjenja: 

 • Neophodno je da pretraživač treba da bude kompletno zatvoren pre logovanja na sajt Farmaceutske komore (ne može da bude samo spušten dole).
 • Kako je neophodno da pre logovanja pretraživač bude zatvoren predlažemo da na računaru (tabletu ili telefonu) instalirate više pretraživača pa da za logovanje na sajt Farmakoterapijskog vodiča (preko sajta Komore) koristite alternativni pretraživač. Npr. ako za redovno pretraživanje koristite Chrome onda za rada sa Farmakoterapijskim vodičem koristite Firefox ili obrnuto.  
 • Ako vas Prijava na sajt Farmakoterapijskog vodiča posle logovanja ponovo vraća na ponovnu prijavu to znači da niste postupili tačno po uputstvu. Ugrađena je kontrola da li ste došli sa sajta Farmaceutske komore dela za članove ili niste. Nije dovoljno imati samo korisničko ime i šifru. 
 • Ne možete ići direktno na sajt Farmakoterapijskog vodiča jer ovakav pristup imaju samo članovi Komore preko linka kada se loguju na sajt Farmaceutske komore dela za članove.
 • Ako istekne sesija odnosno ako vas aplikacija Farmakoterapijskog vodiča izloguje morate u potpunosti ponoviti proceduru. Zatvorite pretraživač pa ponovite proceduru logovanja. 
 • Aplikacija radi sa svim vodećim pretraživačima, konkretno je testirana na sledećim pretraživačima Firefox, Chrome i Edge na telefonu, tabletu i desktop računaru. Svakako podrazumeva se da su pretraživači ažururirani odnosno da verzije nisu starije od 12 meseci.
________________________________________________________________________


U cilju lakšeg pristupa elektronskom izdanju Farmakoterapijskog vodiča 7 Agencija za lekove i medicinska sredstva Srbije pripremila je Korisničko uputstvo za logovanje, koje možete preuzeti OVDE. Sve primećene probleme, greške u podacima i sugestije možete prijaviti na sledeći email fv@alims.gov.rs

Molimo Vas da pristupne podatke za logovanje koje ste dobili putem cirkularnog mejla NE MENJATE. 

______________________________________________________________

Nakon potpisivanja sporazuma o saradnji između Agencije za lekove i medicinska sredstva Srbije i Farmaceutske komore Srbije, realizovana je prva od najavlјenih aktivnosti. Članovima Komore omogućen je besplatan pristup elektronskom izdanju Farmakoterapijskog vodiča 7 (FT7), koji u skladu sa Vodičem DAP jeste deo referentne literature u apoteci. 

Za razliku od tradicionalnih „papirnih“ vodiča, onlajn vodič znatno skraćuje vreme potrebno za pronalaženje lekova i medicinskih pojmova kao i njihov prikaz na ekranu. Pored toga, postoji mogućnost pretraživanja interakcije između dva leka po INN kao posebna sekcija u programu. 

Važne informacije:

 • Korisničko uputstvo za logovanje OVDE
 • Pristup članovima Komore omogućen je preko korisničkog naloga (kartona) gde se nalazi link prema Farmakoterapijskom vodiču.
 • Kada se pokrene link korisnik će biti preusmeren na sajt Farmakoterapijskog vodiča gde će moći da se uloguje i koristi aplikaciju. Korisničko ime i lozinka biće prosleđeni članovima Komore putem cirkularnog mejla 3. maja 2023. godine.
 • Omogućeno je 400 pristupa istovremeno. 
 • Preporučeni pretraživač je Mozilla Firefox ali je logovanje i pretraživanje omogućeno i preko drugih pretraživača.
 • Nakon ulaska na sajt Farmakoterapijskog vodiča postoji detaljno uputstvo i preporučujemo da ga pre početka rada pročitate.
 • Ukoliko se izlogujete iz aplikacije Farmakoterapijskog vodiča ili vas aplikacija izbaci zbog neaktivnosti (60 minuta) preporučuje se da zatvorite pretraživač i onda ponovite proceduru ispočetka: sajt Komore-korisnički servis-korisnički nalog (karton)-link za Farmakoterapijski vodič-logovanje.   
 • Sve primećene probleme, greške u podacima i sugestije možete prijaviti na sledeći email fv@alims.gov.rs


Trudićemo se da u saradnji sa kolegama iz Agencije za lekove i medicinska sredstva Srbije konstantno radimo na poboljšavanju aplikacije.