LA

Поштоване колегинице и колеге, 

Фармацеутска комора Србије је у поступку дефинисања предлога листе стручних надзорника за 2023. годину коју у складу са чланом 192. Закона о здравственој заштити Комора доставља министру здравља најкасније до 31. децембра текуће године за наредну годину. Стручни надзорници са листе стручних надзорника, коју одлуком утврђује министар здравља, врше редовну и ванредну спољну проверу квалитета стручног рада.

Позивамо Вас да, уколико сте заинтересовани, доставите своју пријаву на мејл огранка Коморе коме припадате са назнаком „пријава за стручног надзорника“ најкасније до 5. децембра 2022. године. 

У пријави је потребно да пошаљете попуњену excel табелу (ОВДЕ) и кратку биографију.    

Стручни надзорници треба да буду истакнути представници апотекарске делатности делатности, признати и доказани стручњаци, наставни и научни радници, који имају најмање 5 година стажа у апотеци. Предност при избору предлога за стручне надзорнике имају магистри фармације са завршеном здравственом или академском специјализациом, односно наставним или научним звањем. 

НАПОМЕНА: Листа стручних надзорника се израђује за сваку годину посебно. Стручни надзорници са Листе за 2022. годину који желе да обављају овај посао и у 2023. године поново се пријављују. 

Комисија именована од стране директора Коморе прегледаће пристигле пријаве и коначан предлог листе проследити министру здравља на даљу надлежност. 

Ближе информације везано за редовну спољну проверу квалитета стручног рада у здравственим установама можете наћи ОВДЕ