CI

Poštovane koleginice i kolege,

Obaveštavamo Vas da je zbog velike zainteresovanosti kako naših kolega, tako i školskih/predškolskih ustanova za predavanja na predložene teme, akcija povodom Svetskog dana farmaceuta produžena do 10. oktobra. Takođe, u periodu od 3-9. oktobra u Republici Srbije se obeležava Dečija nedelja. Prema konvenciji Ujedinjenih nacija za Dečiju nedelјu proglašena je prva nedelјa oktobra, a usvajanjem Deklaracije o pravima deteta definisana je povezanost i spremnost da se posebna pažnja posveti najmlađim stanovnicima Zemlјe.

_______________________________________

 Srbije Uloga farmaceuta u održavanju javnog zdravlja je velika i tome smo svedoci u apotekama svakog dana. Već smo 2019. godine izašli iz okvira apoteke i započeli saradnju sa vrtićima i školama, shvativši da znanje i vaspitanje o zdravlju mora da se neguje od malena. Veoma veliki broj kolega se tada odazvao našoj akciji, pa smo ove godine malo proširili teme i dajemo Vam mogućnost da svojoj deci i njihovim drugovima održite predavanja na nekoliko interesantnih tema, zavisno od uzrasta:

  • Za predškolski uzrast i učenike 1. do 4. razreda - „Kako da porastemo zdravi i snažni“ - Prednosti zdrave ishrane i uticaj zdravih životnih navika na organizam
  • Za učenike 5. do 8. razreda: „Čas apotekarstva na času istorije – otkriće penicilina“ i „Čas apotekarstva na času biologije – razlike između bakterija i virusa“
  • Za učenike 7. i 8. razreda:  „Psihoaktivne supstance“

U dogovoru sa školom/vrtićem možete odabrati temu i održati jedno ili više predavanja tokom septembra meseca.

Zainteresovane kolege mogu se prijaviti na mejl komora@farmkom.rs kako bi dobili potreban materijal, uključujući i bojanke „Moj farmaceut i ja“ namenjene mlađim osnovcima i predškolcima. 

Prezentacije smo pripremili za sva predavanja, a Vi ih možete interpretirati na svoj način. 

Hvala na iskazanom interesovanju. 

Srdačan pozdrav,

Farmaceutska komora Srbije