CI

Na konkursu povodom obeležavanjem Svetskog dana farmaceuta, 25. septembar na temu: Apoteke ujedinjene u akciji za zdraviji svet“, definisanu od strane Međunarodne farmaceutske federacije-FIP, koji je objavlјen na sajtu Farmaceutske komore Srbije 15. juna i trajao do 15. avgusta 2022. godine, pristiglo je ukupno 19 radova. 

Na osnovu pristiglih radova članovi Komisije su nakon diskusije, većinom glasova doneli sledeću odluku o izboru tri najbolјa rada:  

  • Mag. farm. spec. Jelena Stefanović Vojinović, ID 3742
  • Mag. farm. Jelena Glišić Šehović, ID 8438
  • Mag. farm. spec. Jovana Bogdanović, ID 4425

Čestitamo svim učesnicima konkursa uz zahvalnost što su odvojili vreme, pripremili i poslali svoje radove.

Posebne čestitke autorima izabranih radova koji će biti nagrađeni sa po 10.000,00 dinara i pozivom da kao posebni gosti prisustvuju predavanju koje Farmaceutska komora organizuje na VIII Međunarodnom kongresu farmaceuta 12-15. oktobra 2022.

Nagrađeni radovi biće objavljeni u novom broju časopisa "Apotekarska praksa".  

_____________________________________________________________

Petu godinu za redom Farmaceutska komora Srbije otvara konkurs povodom Svetskog dana farmaceuta. Ove godine zadatak farmaceuta je da na temu: „Apoteke ujedinjene u akciji za zdraviji svet“ napišu rad koji promoviše ulogu apoteke u promociji zdravlјa i prevenciji bolesti i opišu aktivnosti koje sprovode ili planiraju da sprovedu u ovoj godini. Predložene aktivnosti mogu biti usmerene ka opštoj javnosti i/ili drugim zdravstvenim radnicima. Mogu da se sprovode unutar apoteka, u medijima ili u javnosti (tribine, radionice i sl.).

Konkurs je otvoren do 15. avgusta 2022. godine. 

Tekst poslati na mejl komora@farmkom.rs sa naznakom „ZA KONKURS – SDF“ kao word dokument, maksimalno do 500 reči, potpis, ID broj i slika autora. 

Komisija će objaviti rezultate 1. septembra 2022. godine. 

Tri (3) najoriginalnija rada biće nagrađena sa po 10.000,00 dinara.