LA

 Акција се одвија у апотекама примарне здравствене заштите, у посебном простору за саветовање (канцеларија, сто са столицама у официни, прикладно одвојен простор непосредно испред апотеке – уколико је објекат унутар тржног центра).


Апотеке које желе да учествују у акцији треба да попуне образац за пријаву, најкасније до 23. септембра 2019. године. Учешће је добровољно! Списак апотека које учествују у акцији биће објављен на сајту ФКС са могућношчу да се апотека пронађе на Гоогле мапи.


Саветовање обављају фармацеут (дипломирани фармацеут/магистар фармације) који је запослен у апотеци примарне здравствене заштите.

Током трајања акције не треба паралелно да се одвија никаква друга акција здравствено-промотивног типа (одређивање витаминско-минералног статуса, промоција мерача притиска, мерење коштане густине и сл.).

Фармацеут (или више њих у већим апотекама) који учествују у акцији, током трајања акције треба да обавља само активности саветовања.

Предвиђено је да у акцији учествују сви пацијенти који тог дана посете апотеку, а користе хроничну терапију. Ту се убрајају сви пацијенти који у хроничној терапији користе лекове са системским или локалним дејством, без обзира на пут примене (перорално, трансдермално, ињекционо, назално, инхалационо, топикално на кожи/слузокожама).