LA


Одговори на питања учесника вебинара

Ažurirano 25.3.2023 godine

Поштоване колегинице и колеге,

Захваљујемо се на интересовању и активном учешћу на вебинару “Нове функционалности у оквиру портала еАпотека” који је успешно одржан 22.

Поштоване колегинице и колеге,

Захваљујемо се на интересовању и активном учешћу на вебинару “Нове функционалности у оквиру портала еАпотека” који је успешно одржан 22. марта и коме је присуствовало и накнадно одслушало више од 1200 чланова Фармацеутске коморе Србије.

На ваш предлог да након одржаног вебинара добијете у писаној форми одговоре на постављена питања, објављујемо документ са свим постављеним питањима и одговорима предавача. У одговорима је за одређена питања наведено да можете послати конкретан пример и контактирати техничку подршку са циљем даљег разјашњења и подршке.

Питања и одговори, вебинар 22.3.2023. године ОВДЕ

На вашу иницијативу, Фармацеутска комора Србије, у сарадњи са предавачима, припрема предлог за одржавање редовних месечних вебинара, на различите теме, са циљем помоћи, подршке и сталне комуникације како по питању доступних функционалности, тако и функционалности које су предмет тренутне имплементације. 

За све предлоге, сугестије и коментаре стојимо на располагању. 

Одлуке о висини чланарине за чланове Фармацеутске коморе Србије

Ažurirano 23.3.2023 godine

Поштоване колегинице и колеге, 

Дана 22.

Поштоване колегинице и колеге, 

Дана 22.03.2023. године у Службеном гласнику РС, бр. 22/23 објављена је Одлука о изменама и допунама Одлуке о висини чланарине за чланове Фармацеутске коморе Србије. Одлука ступа на снагу 30.03.2023. године. 

Наведеном Одлуком измењена је висина чланарине, тако да од 30.03.2023. године чланарина износи 5.500,00 динара (ОВДЕ). 

У складу са горе наведеним обавештавамо Вас следеће: 

 • Чланови који закључно са 29.03.2023. године плате чланарину, уплаћују износ од 4.500,00 динара. 
 • Чланови који уплаћују чланарину 30.03.2023. и даље, уплаћују износ од 5.500,00 динара. 
 • Чланови који чланарину плаћају на рате путем административне забране, а који закључно са 29.03.2023. године нису измирили чланарину у целости, плаћају износ од 5.500,00 динара. 

Vebinar - Nove funkcionalnosti u okviru portala eApoteka

Ažurirano 17.3.2023 godine

Poštovane koleginice i kolege,

Sa zadovoljstvom Vas pozivamo da 22.

Poštovane koleginice i kolege,

Sa zadovoljstvom Vas pozivamo da 22. marta od 17:00 do 18:30 časova prisustvujete vebinaru na temu “Nove funkcionalnosti u okviru portala eApoteka” koje predstavljaju efikasan i jednostavan alat za unapređenje svakodnevne prakse kroz digitalnu komunikaciju sa pacijentom i lekarom.

Vebinar je primarno namenjen magistrima farmacije/diplomiranim farmaceutima koji pristupaju funkcionalnostima portala eApoteka u cilju komunikacije sa korisnicima eDoktor modula i registrovanim korisnicima portala eZdravlјe.

Na vebinaru će biti reči i o kontroli izdavanja recepata, funkciji obaveštavanja osiguranika o dostupnoj terapiji za preuzimanje u apoteci (sa podsetnikom u mobilnoj aplikaciji), kao i funkciji podsetnika za redovnu primenu leka osiguranika kroz kalendar za primenu terapije.

Cilj vebinara je da se članovi Farmaceutske komore Srbije bliže upoznaju sa dostupnim funkcionalnostima i funkcionalnostima koje su predmet trenutne implementacije, dobiju odgovore na eventualna pitanja/nedoumice i daju predloge za dalje unapređenje. 

REGISTRUJ SE PUTEM LINKA https://event.webinarjam.com/register/315/rp9x0s4p

PROGRAM VEBINARA

 • 17:00 do 17:05 Uvodna reč, Slavica Milutinović, dipl. farm., direktor Farmaceutske komore Srbije
 • 17:05 do 17:40  Nove funkcionalnosti u okviru portala eApoteka
  • Nadogradnja elektronskog recepta za potrebe RFZO: eDoziranje i VDT (finansijska kontrola, prekomerno doziranje, N lista, algoritam izmena lista lekova)
  • Potvrda za preuzimanje recepta (notifikacija za IOS i Android)  - eRecept i eZdravlje
  • Video poziv između farmaceuta i pacijenta/izabranog lekara kao i sve mogućnosti unutar istog  - eZdravlje i eRecept
  • Obaveštenje o dostupnosti terapije – eZdravlje i eRecept
  • Kalendar za primenu terapije – eZdravlje 
  • Zahtev za izmenu, eApoteka - eDoktor

Predavači: Mirjana Milutinović – dipl. farm,, Slađana Guzijan – Projekt menadžer eRecept, Nebojša Đorđević – vođa razvojnog tima zdravstva, Nites, Željana Kovačević – farmaceutski tehničar – Helpdesk podrška, Bojan Kisić – koordinator projekta 

 • 17:40 до 18:30 Diskusija

ФИП Циљеви за развој фармације

Ažurirano 10.3.2023 godine

Драге колегинице и колеге,

ФИП циљеви представљају велику глобалну иницијативу за развој фармације.

Драге колегинице и колеге,

ФИП циљеви представљају велику глобалну иницијативу за развој фармације. Препознавање и мапирање циљева омогућава креирање систематских, интегрисаних оквира за покретање развоја фармације на глобалном, регионалном и локалном нивоу. ФИП-ов документ наглашава промене на нивоу науке, праксе и фармацеутских кадрова. ФИП циљеви развоја најпре чине основу за системско деловање у циљу задовољавања националних, регионалних и глобалних здравствених потреба. 

Документ "ФИП циљеви за развој фармације" доступан je на страници ФИПа на српском језику!

Линк за приступ документу је: https://developmentgoals.fip.org/resources/

Документ можете преузети и ОВДЕAžurirano 06.3.2023 godine

Последњих деценија прошлог века научници су утврдили да поједине хемикалије могу утицати на бројне системе органа људи и довести до различитих поремећаја и обољења.

Последњих деценија прошлог века научници су утврдили да поједине хемикалије могу утицати на бројне системе органа људи и довести до различитих поремећаја и обољења. Ове хемикалије присутне су у нашој храни, води, ваздуху и бројним производима за општу употребу. Удружење токсиколога Србије у сарадњи са професорима и сарадницима Катедре за токсикологију Фармацеутског факултета Универзитета у Београду, а у оквиру програма „Превентивна здравствена заштита“ Министарства здравља Републике Србије, већ две године ради на  едукацији и подизању свести пре свега жена које планирају да затрудне, као и трудница и жена које доје, будући да промене у понашању током ових осетљивих периода могу значајно допринети унапређењу не само њиховог здравља, већ умногоме допринети и здрављу њихових беба. 

Живот у свету без хемикалија у данашње време није могућ, а процењивање ризика који са собом носи изложеност некој хемикалији, од стране научне заједнице и регулаторних тела, прожето је бројним несигурностима и непознаницама. Упркос томе, једна (будућа) мама може применити превентивни приступ, односно покушати да смањи ризик, чак и у оним ситуацијама када је процењени ризик минималан. 

У томе јој може помоћи едукативни материјал који је развијен током пројекта За здраву бебу-информисана мама у свету хемикалија (координатор Пројекта проф. др Александра Буха Ђорђевић), а који је доступан на Инстаграм страници @informama_zdravabeba, као и Информатор Информисана мама, здрава беба-како безбедно живети у свету хемикалија који можете бесплатно преузети ОВДЕ.


1 2 3 ... 29

Arhiva sadržaja

Dec Nov Okt Sep Avg Jul Jun Maj Apr Mar Feb Jan 2019
Dec Nov Okt Sep Avg Jul Jun Maj Apr Mar Feb Jan 2018
Dec Nov Okt Sep Avg Jul Jun Maj Apr Mar Feb Jan 2017
Dec Nov Okt Sep Avg Jul Jun Maj Apr Mar Feb Jan 2016
Dec Nov Okt Sep Avg Jul Jun Maj Apr Mar Feb Jan 2015