LA


КАДАР - ИМПЛЕМЕНТАЦИЈА ВОДИЧА ДАП

Ažurirano 25.1.2022 godine

Поштоване колегинице и колеге, 

Друга у низу едукација које се спроводе у циљу имплементације Водича Добре апотекарске праксе посвећена је запосленима у апотеци.

Поштоване колегинице и колеге, 

Друга у низу едукација које се спроводе у циљу имплементације Водича Добре апотекарске праксе посвећена је запосленима у апотеци.

У оквиру Стандарда и смерница добре апотекарске праксе за кадар представићемо Вам савремени концепт дефинисања компетенција и континуираног професионалног развоја, као и значај комуникације и понашања запослених у условима савремене апотекарске праксе.

Акредитован тест у електронској форми од 20 питања доступан је у ВШО и носи 2 бода за обнову лиценце. 

Током вебинара, учесници ће имати могућност да добију одговоре на поставЉена питања. 

Напомињемо да је примена Водича ДАП законска обавеза и да ће од 1.4.2023. године усаглашеност апотека са стандардима и смерницама Водича ДАП бити предмет како инспекцијског надзора, тако и провере квалитета стручног рада.

ЛИНК ЗА РЕГИСТРАЦИЈУ https://event.webinarjam.com/register/162/pw5xkf62

ПРОГРАМ ВЕБИНАРА:

  • 17:00 до 17:35 Континуирани професионални развој и компетенције, др.сц.мед Драгана Јоцић, Phoenix Group, Србија
  • 17:35 до 18:00 Комуникација, изглед и понашање запослених, проф. др Душанка Крајновић, Фармацеутски факултет Универзитета у Београду
  • 18:00 до 18:30 Дискусија


Остале планиране едукације биће реализоване као посебни вебинари у трајању од 90 минута, сваког наредног четвртка од 17 часова

Апликација за фармацеутске услуге

Ažurirano 18.1.2022 godine

Апликација за фармацеутске услуге биће доступна свим члановима Коморе од фебруара 2022.

Апликација за фармацеутске услуге биће доступна свим члановима Коморе од фебруара 2022. године. Ова апликација за сада обухвата прве три услуге које су стандардизоване у последње три године, а то су: за оболеле од дијабетеса, приликом издавања антибиотика и код особа са астмом. Апликација је веома једноставна за коришћење и прати кораке које су дефинисани у оквиру сваке од наведених услуга. На самом почетку захтева регистрацију и одобрење за коришћење које ће се добити од стране Коморе. 

По почетку рада апликације Комора ће организовати вебинар са циљем да се што већи број чланова упозна са начином рада и могућностима које она нуди. 

Препорука је да сви чланови Коморе који учествују у пружању наведених услуга сачекају почетак фебруара како би прикупљене податке унели у ову апликацију и на тај начин започели формирање своје базе података о пруженим услугама. 

Подаци ће, на захтев, бити доступни и установи у којој је услуга пружена. 

Продужен приступ бази MedicinesComplete

Ažurirano 22.12.2021 godine

Драге колегинице и колеге, 

У складу са резултатима анкете која је постављена на сајту Коморе 7.

Драге колегинице и колеге, 

У складу са резултатима анкете која је постављена на сајту Коморе 7.12.2021. године приступ бази MedicinesComplete је продужен. На анкету је одговорило укупно 915 чланова Коморе, а 887 (96.9%) се изјаснило да жели да се приступ бази продужи. Посећамо Вас да приступ бази имају сви чланови Коморе, приступом на свој кориснички сервис са ограничењем да у истом тренутку може бити максимално логовано 300 чланова Коморе. 


СМАРТ Фармацеут 2 - ПОСТ КОВИД САВЕТОВАЛИШТА У АПОТЕКАМА

Ažurirano 09.12.2021 godine

Поштоване колегинице и колеге,

Наставак СМАРТ Фармацеут програма - Модул 2 одржан је 4.

Поштоване колегинице и колеге,

Наставак СМАРТ Фармацеут програма - Модул 2 одржан је 4. децембра 2021. године на тему пост-ковид симптома и њиховог збрињавања у апотеци. Након одржане едукације позивамо Вас да се укључите у пилот пројекат СМАРТ Фармацеут: Пост-ковид саветовалиште у апотекама.

Материјал за спровођење услуге доступан је ОВДЕ

Потребно је:

  • пружити услугу саветовања за 20 пацијената са пост-ковид симптомима и попунити еxцел табелу, како би могли да евидентирамо њихов напредак 
  • изабрати најинтересантнији случај из праксе и описати га. 


Попуњене табеле и случајеве из праксе потребно је постали Комори на мејл komora@farmkom.rs најкасније до 20.1.2022. године, да би подаци могли да се обраде и презентују постигнути резултати у пилот пројекту. 

Испуњавањем горе наведених услова магистар фармације постаје ПОСТ-КОВИД САВЕТНИК У АПОТЕЦИ. 

Најинтересантнији случајеви из праксе биће презентовани на скупу посвећеном резултатима пројекта који ће бити одржан 5. фебруара 2022. године. 


САВЕТНИК ЗА ДИЈАБЕТЕС

Ažurirano 16.11.2021 godine

Поштоване колегинице и колеге, 

Са великим задовољством Вас позивамо да заједнички обележимо Светски дан дијабетеса 2021.

Поштоване колегинице и колеге, 

Са великим задовољством Вас позивамо да заједнички обележимо Светски дан дијабетеса 2021. који је посвећен доступности неге оболелима од дијабетеса. Тачно 100 година након открића инсулина, милиони људи са дијабетесом широм света немају негу која им је потребна. 

Особе са дијабетесом захтевају сталну негу и подршку како би управљали својом болешћу и избегли компликације. Управо са овом идејом и циљем стандардизована је прва фармацеутска услуга која је посвећена пацијентима оболелим од дијабетеса. 

Придружите нам се!

Учествујте у глобалној кампањи за унапређење здравља пацијента оболелих од дијабетеса!

ДОСТУПНОСТ НЕГЕ ОБОЛЕЛИМА ОД ДИЈАБЕТЕСА ЈЕ И НАШ ЗАДАТАК!!!

  1. 16.11.2021. / 17 часова / Како да постанем САВЕТНИК ЗА ДИЈАБЕТЕС? / Програм ОВДЕ / Линк за пријаву ОВДЕ
  2. 23.11.2021. / 17 часова / Како да као САВЕТНИК ЗА ДИЈАБЕТЕС унапредим своју услугу? / Програм ОВДЕ / Линк за пријаву ОВДЕ


ОДРЖАВАЊЕ ЕДУКАЦИЈА СУ ПОДРЖАЛЕ КОМПАНИЈЕ: НОВО НОРДИСК, ABELA PHARMA И ADOC

1 2 3 ... 17