Srpski Latinica
KZUS Logo

Radna grupa u Komori zdravstvenih ustanova Srbije

U Komori zdravstvenih ustanova Srbije, 10.08.2017. godine, održan je sastanak Radne grupe koja je osnovana u cilju zauzimanja konačne strategije i definisanja predloga za sastanak sa predstavnicima Ministarstva zdravlja, Ministarstva finansija, Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje i Državne revizorske instiitucije u cilju iznalaženja najboljeg, zajedničkog rešenja za sve zdravstvene ustanove koje imaju probleme po pitanju naraslnih dugovanja i blokade računa. Ovo je nastavak aktivnosti koji su inicairane na sastanku održanom 17.07.2017. godine.

Opširnije ...

Cekis i sah

Hitno donošenje Zakona o apotekarskoj delatnosti

Direktorka Komore, Svetlana Stojkov, je 27.07.2017. godine uputila dopise Ministarstvu zdravlja, Ministarstvu za državnu upravu i lokalnu samoupravu, predsednici Vlade RS i predsedniku RS, sa ciljem intenziviranja aktivnosti po pitanju rešavanja problema u apotekarskom sektoru i što hitnijeg donošenja Zakona o apotekarskoj delatnosti.

Preuzmite dopise (.pdf)

MZ Logo

Komisija za bezbednost zdravstvenih radnika

Povodom nedavnih nemilih događaja u vezi sa radom Centra za socijalni rad i nesrećnim slučajevima koji su se dogodili, dana 25.07.2017. godine održan je sastanak Komisije za bezbednost zdravstvenih radnika u cilju definisanja konkretnih koraka i aktivnosti za naredni period.

Opširnije ...

FKS Logo

Sastanak sa KZUS

Na inicijativu direktorke Farmaceutske komore održan je sastanak sa predsednikom Upravnog odbora Komore zdravstvenih ustanova Srbije, Gеоrgiоs Коnstаntinidisom, 14.07.2017. godine u Novom Sadu. Na sastanku je razmatrana aktuelna situacija u apotekarskom sektoru, kao i predlozi potencijalnih rešenja. Svetlana Stojkov je istakla važnost pokretanja intenzivnih i zajedničkih aktivnosti komora, imajući u vidu jedinstven stav po pitanju što hitnijeg donošenja Zakona o apotekarskoj delatnosti, kao osnovnog preduslova za stvaranje održivog sistema.

Tucak i avan

Sastanak profesionalnih udruženja farmaceuta

Predstavnici Saveza farmaceutskih udruženja Srbije (SFUS), Saveza privatnih apotekara Srbije (SPAS) i Farmaceutske komore Srbije održali su sastanak 05.07.2017. godine, na kome su utvrđeni prioriteti po pitanju zajedničkih aktivnosti za naredni period. Rešavanje aktuelnih problema zahteva intenzivnu saradnju i postizanje širokog profesionalnog konsenzusa po svim pitanjima, zaključeno je na sastanku.

Pazljivo sa antibioticima

Novi paket VŠO

Odlukom ZSS akreditovan je novi paket VŠO: “Timski rad zdravstvenih radnika i edukacija pacijenatapreduslov za smanjenje antibiotske rezistencije“, u organizaciji Srpskog apotekarskog Društvo i Farmaceutske komore Srbije, u partnerstvu sa Ministarstvom zdravlja Republike Srbije– Drugi projekat razvoja zdravstva Srbije. Test je dostupan svim članovima Komore.

Opširnije ...

Farmaceutski fakultet

Smernice za farmaceute

Obaveštavamo Vas da su Smernice za farmaceute koje su pripremili nastavnici i saradnici Katedre za farmakokinetiku i kliničku farmaciju i Sekcija za farmaceutsku zdravstvenu zaštitu Saveza farmaceutskih udruženja Srbije možete preuzeti na ovom linku

Shangajska lista logo

Veliki uspeh Farmaceutskog fakulteta Univerziteta u Beogradu

Univerzitet u Beogradu se u oblasti farmacije i farmaceutskih nauka našao u grupi od 150-200 najboljih fakulteta na svetu, na prestižnoj Šangajskoj listi koja svake godine rangira prvih 500 od ukupno 25.000 visoko obrazovnih institucija, koliko postoji na svetu.

Opširnije ...

fks-logo

Sastanak povodom rešavanja aktuelnih problema u apotekarskom sektoru

Povodom dopisa Farmaceutske komore Srbije od 27.04.2017. godine, kojim se inicira hitno rešavanje problema u državnim apotekarskim ustanovama, Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave organizovalo je sastanak u ponedeljak 12. juna, kome su prisustvovali predstavnici Ministarstva zdravlja, Ministarstva finansija, Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje i Farmaceutske komore Srbije.

Opširnije ...

fks-logo

Reakcija na usvajanje Pravilnika

Nakon objavljivanja Pravilnika o listi proizvoda koji se mogu prodavati u apoteci („Sl. glasnik RS“, br. 53/2017 od 30.05.2017.) i održane sednice Upravnog odbora Farmaceutske komore Srbije 06.06.2017. godine, danas je u Farmaceutskoj komori Srbije održana konferencija za štampu na kojoj su predstavnici struke izneli jednoglasni stav da usvojen Pravilnik nije donet u skladu sa dobrom apotekarskom praksom.

Opširnije ...

PODRŠKA PACIJENTIMA
Dodela licenci
Bitno je da znate

APOTEKARSKA PRAKSA
certificate
Podrška stručnoj praksi

AKTUELNO
certificate
Događaji i programi KE

KORISNIČKI SERVIS
keys
Redovni članovi i organizatori KE

PORTFOLIO
anketa
Predstavite se

PROJEKTI I ANKETE
anketa
Učestvujte

DODELA LICENCI
certificate
Pogledajte termine

ARHIVA VESTI
archive
Pregled starijih vesti i članaka

Beograd

Mutapova 25
11000 Beograd
 

Tel: +381 (0) 11 770 09 50
ogranakbeograd@farmkom.rs

Vojvodina

Hajduk Veljkova 11 II Sprat / 204
21000 Novi Sad
Master centar NS sajma

Tel: +381 (0) 21 661 88 33
ogranakvojvodina@farmkom.rs

Niš sa KIM

Zelengorska 4, lokal L2
18000 Niš
 

Tel: +381 (0) 18 295 565
ogranaknis@farmkom.rs

Kragujevac

Crvenog Krsta 7 I Sprat / 23
34000 Kragujevac
 

Tel: +381 (0) 34 639 12 00
ogranakkragujevac@farmkom.rs